perjantai 19. syyskuuta 2014

Investoinnit ja innovaatiot

Teemme kerran kesässä pitkän matkan ystäviemme lomatalolle Kiiminkijoen varteen. Olennainen osa kesämatkaa on hankintojen tekeminen Oulun Pukumiehen Rommautuksessa. Siellä myydään sopivia pukuja ja muita vaatteita seitsemättä kymmenettä käyville miehille. Puvuissa ei ole pillifarkkujen mallisia ja vain nilkkaan ulottuvia housuja eikä pieneksi jääneen rippipuvun tapaisia takkeja, jollaisia meille tarjotaan Helsingissä. Rouvat puolestaan törmäävät Rommautuksessa kaikella varmuudella harvinaiseen italialaiseen löytöön.

Isäntämme lausui minulle viime kesänä mielenkiintoisen ja analyyttisen totuuden. Hänen mukaansa ryhmästämme kolme ahdistuu ja myös häpeää hieman runsasta Rommautus-shoppailuaan, mutta minä olen aina hankintojen jälkeen huolettomalla ja tyytyväisellä mielellä. Isäntämme osui täysin oikeaan. Hankinnat ovat minulle aina investointeja ja itse ostotapahtuma suoritus.

Rommautuksen lisäksi käyn mielelläni messuilla. Kun menen messuille arkena päiväsaikaan, tapaan siellä paljon eläkeläistuttuja. Saan messuilla tietoa uusista tuotteista, mutta kuulen samalla ystävien ajankohtaiset terveys- ja muut uutiset. Pidän messuilla erityisesti uusista innovaatioista, mutta myös eläkeläistä ilahduttavista messutarjouksista.

Äskettäin pidetyillä Habitare-messuilla löysin ratkaisun pariin kesto-ongelmaan. Vaimoni marisee jatkuvasti, että istun liikaa tietokoneen ääressä. Hän ei ymmärrä että sen kautta hoidan kaikki perheen talousasiat, olen vuorovaikutuksessa ystäviin ja keskeisiin sidosryhmiin sekä pidän itseni ajan tasalla poliittisesta tilanteesta voidakseni vaikuttaa yhteiskunnallisilla kentillä. Uudet tutkimustulokset istumisen vahingollisuudesta ovat vauhdittaneet minuun kohdistuvia moitteita.

Habitaresta ostin messutarjouksena istuinsatulan, jonka avulla vahvistan selkälihaksia päivittäin useita kertoja. Tätäkin kirjoitan satulalla istuen selkä- ja ryhtiharjoitusten yhteydessä. Lisäksi löysin innovatiivisia pikkulaatikoita johtojen piilottamiseen. Nyt tv-pöydän alla on tyylikäs vaalea laatikko, ei sikin sokin kulkevia johtoja.

Luen nykyään tarkasti Lidl:n informaatiolehtiset. Lidl:ssä on usein tarjolla pieniä innovatiivisia arkeen tarkoitettuja tuotteita, joiden hinta pyörii viiden ja viidentoista euron välillä. Oletan, että tuotteet ovat kestäviä, koska miljoonat tarkat saksalaiset ostavat samoja tavaroita. Viime aikoina olen ostanut mm. pyöräilyyn, ompeluun ja jalkapalloiluun liittyviä tuotteita. Miten olenkaan selvinnyt kuusikymmentä vuotta pyöräilystä ilman pyöräilydamaskeja ja geelikäsineitä!

Messutuotteiden joukossa on kuitenkin yksi ongelmalapsi: nerokkaat vihannesveitset. Kun esittelijä kuorii, viipaloi ja kovertaa aukkoja vihanneksiin, kaikki sujuu kuin tanssi ja olen varma että lopullinen ratkaisu kuorimisen ongelmiin on löytynyt. Kun tulen kotiin, veitsi toimii yhtä kömpelösti kuin kaikki edelliset. Muutaman kokeilun jälkeen tuore ostos joutuu samaan laatikkoon muiden vihannesveitsien kanssa, jotka ovat näppäriä vain messuilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti